Verslag studiedag 'Landbouwverbreding: een kleurenpallet van maatschappelijke dienstverlening' - 1 december 2010

De dienstverlening vanuit de landbouwsector blijft groeien en is al geruime tijd meer dan enkel voedselproductie. Meer en meer landbouwers vinden hun weg naar de groene, blauwe, gele en rode (energie) diensten. Vandaag worden o.a. landbouwers ingezet voor landschapsonderhoud of het onderhoud aan waterlopen. Landbouwers worden zorgboer, onthaalboer, energieboer of hoeveproducent.
Het blijft wel een uitdaging voor iedere landbouwer om de weg te vinden naar (nieuwe) mogelijkheden of kansen. Voor vele landbouwbedrijven kunnen deze diensten een meerwaarde betekenen.

De studiedag ‘Landbouwverbreding: een kleurenpallet van maatschappelijke dienstverlening’ plaatst de groene, blauwe en gele diensten in de kijker. Ondernemers, onderzoekers, voorlichters en ambtenaren krijgen de kans om meer zicht te krijgen op de mogelijkheden en de hieraan gekoppelde problematiek.

Door wie? De provincies Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen in samenwerking met de Vakgroep Landbouw, Platteland & Visserij van de Euregio Scheldemond.

Presentaties sprekers:

Workshops: verslag en presentaties:
Blauwe Diensten:

Gele Diensten:

Groene Diensten:

Plenair gedeelte:

Bron: Provincie West-Vlaanderen