Verslag Europa in je buurt 2018

Op zaterdag 12 mei 2018 vond 'Europa in je buurt' plaats. Tijdens dit jaarlijks evenement slaan de 4 Europese Fondsen (EFRO, ESF, ELFPO en EFZMV) in Vlaanderen de handen in elkaar. Dit jaar kon u ons vinden in Leuven. Vandaar dat ook de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven mee hebben gewerkt aan deze activiteit.

De ‘Dag van Europa’ wordt jaarlijks op 9 mei gevierd. Op 9 mei 1950 werd de Schuman-verklaring namelijk voorgesteld. Robert Schuman, de toenmalige Franse minister van buitenlandse zaken, presenteerde zijn idee om een nieuwe vorm van politieke samenwerking te starten opdat de eenheid en vrede in Europa kon worden bewaard. Hij stelde voor om een Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal op te richten. De fundamenten voor de huidige Europese Unie werden daarmee gelegd. Met het initiatief ‘Europa in je buurt!’ herdenken we ook in Vlaanderen dit historisch moment.

Dit jaar kon je ons  terugvinden op het Martelarenplein in Leuven, waar u allerhande leuke activiteiten kon beleven. Zo kon je er je kleine hartendief laten grimeren, over het blote voetenpad laten lopen of zich in de pop-up kinderboerderij laten uitleven, maar je kon er ook terecht voor enkele leuke interactieve activiteiten rond onze fondsen. Wie bij ons even kwam piepen, kreeg een ijsje en kon meedoen aan een wedstrijd om een mooi bloemetje te winnen.

Meer informatie vindt u via www.europainjebuurt.be.