Transnationaal LEADER-project Meetjesland in beeld: Boer zkt Bank

Het project Boer zoekt Bank is zo eenvoudig als het geniaal is. Toerisme Sint-Laureins heeft bij drie landbouwers gewoon een picknickbank op een plekje voor de deur geplaatst. In ruil maakt de jonge landbouwer even de tijd om de toerist op het bankje aan te spreken, een babbel over de boerenstiel, het prachtige krekengebied, koetjes en kalfjes.

De beleving van reizen verandert reizigers, maar ook de plaatsen die ze bezoeken en de mensen en lokale gemeenschappen die deze plekken ‘maken’ en bewonen. “Toerisme is dus meer dan economie”, vinden ze in het Meetjesland. “We zien ook mogelijkheden in toerisme om gemeenschappen te versterken tot florerende bestemmingen. Bestemmingen met aandacht voor de beleving van de gast, maar meteen ook voor de plek zelf, de eigenheid ervan, de gastheren én de inwoners.”

Het Meetjesland gaat aan de slag met deze nieuwe aanpak en test het uit in het krekengebied van Sint-Laureins en Assenede. “Samen met de ondernemers, organisaties, overheid en inwoners zoeken we naar projecten die dit gebied nog meer kunnen laten floreren”, klinkt het.

Eén van de eerste resultaten van het project ‘Florerende Bestemmingen’ is Boer zkt. Bank. Een even simpel als geniaal concept.

Meer informatie

 

Bron: Vilt, 12 januari 2021