Creëren van attractieve toegangsportalen in het Kluisbos

Categorieën

Thema

Recreatie en Toerisme

Jaar

2013

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Kluisbergen

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

134 601,00 euro

Promotor

Gemeente Kluisbergen

Duurtijd

01/01/2013 - 30/06/2015

Situering

Het gemeentelijk bosdomein Kluisbos heeft dringend nood aan een degelijke onthaalinfrastructuur. Eén van de pijnpunten hierin zijn de huidige toegangsportalen die zich in een slechte, een onduidelijke en onaantrekkelijke staat bevinden. De gemeente wenst deze bestaande toegangsportalen dan ook om te vormen naar multifunctionele toegangsportalen die naast een parkeerfunctie ook een informatieve, een educatieve en een attractieve functie hebben naar de bezoeker van het bosdomein Kluisbos. Met voorliggend leaderproject zal getracht worden van twee van de toegangsportalen in het bosdomein Kluisbos een stuk attractiever te maken voor de bezoekers van het Kluisbos.

Doelstellingen

  • Met het creëren van deze attractieve toegangsportalen beoogt de gemeente een meerwaarde te creëren voornamelijk gericht naar één specifieke gebruiker van het Kluisbos, namelijk de wandelaar.
  • De toegangsportalen zullen ook een meerwaarde geven aan de gebruikers van het wandelnetwerk Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen.
  • Verminderen van de druk op het Kluisbos thv het recreatieoord door het begeleiden van de bosbezoeker aldaar.
  • Creëren van extra opportuniteiten/ otnwikkelingsmogelijkheden voor amfibiën (oa de vuursalamander).
  • Dit alles zal vermoedelijk ook resulteren in een stijging van het aantal bezoekers (voornamelijk de wandelaars) in het Kluisbos.

Uitvoering

Gemeente Kluisbergen

Contactpersoon

Arne Debyttere
Parklaan 16
9690 Kluisbergen
055/23 16 44