DARE-regio Vlaamse Ardennen

Categorieën

Thema

Toerisme

Jaar

2012

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Vlaamse Ardennen

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

99.750,00 euro

Promotor

Toerisme Vlaamse Ardennen vzw

Duurtijd

01/01/2012 - 30/06/2014

Situering

De toeristische regio Vlaamse Ardennen wil zich profileren als een innovatieve DARE-regio voor de actieve ontdekker. Het actieve buitenleven in Vlaanderens Mooiste landschap staat hier centraal. De betrokkenheid van de outdoorsector, het productaanbod en het bekender maken en vermarkten van het product is echter onvoldoende. Het project wil daarom de actoren samenbrengen en laten samenwerken en ondersteuning bieden op vlak van marketing en productontwikkeling door een kader van de sector te ontwikkelen.

Doelstellingen

  • Doel van het project is een verdere duurzame groei van toerisme en recreatie in de de regio met een nadruk op profilering van de Vlaamse Ardennen als een aantrekkelijke regio voor een actieve buitenvakantie, ondersteuning van het bestaand aanbod voor de actieve ontdekker, en ontwikkeling van innovatieve producten voor de individuele- of gezinstoerist. Dit alles in nauwe samenwerking met de toeristisch-recreatieve (outdoor)sector.
  • Om de doelstellingen te realiseren wordt met de partners samengewerkt rond 2 pijlers: Marketing en communicatie, productontwikkeling.
  • Het project beoogt als belangrijkste resultaat een efficiënt samenwerkingsmodel op te zetten tussen de publieke en private sector enerzijds en tussen de private actoren onderling anderzijds.
  • Daarnaast wil het met innovatieve en duurzame producten bijdragen aan de beleving en het imago van de sector en de regio en deze ook als een toonaangevende toeristische regio vermarkten in binnen- en buitenland.

 

Uitvoering

Toerisme Vlaamse Ardennen vzw

Contactpersoon

Wim Haesebeyt
De Biesestraat 5
9600 Ronse
055/38 86 35 of 0477/497 552