Hapje-Trapje

Categorieën

Thema

Recreatie en Toerisme

Jaar

2012

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Hageland

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

5.000,00 euro

Promotor

vzw De Vlaspit

Duurtijd

01/01/2012 - 31/12/2012

Situering

Met de opening van de (h)eerlijkheid, drie jaar geleden wou De Vlaspit inspelen op de noodzaak tot het vernieuwen/verbreden van het toeristische aanbod in Scherpenheuvel.

Aandacht voor en promotie van streekproducten en fietsverhuur waren ( en zijn nog steeds) twee belangrijke peilers waarop de werking van de (h)eerlijkheid is gebouwd.

Via deze projectaanvraag wensen wij onze inspanningen ter promotie van streekproducten, streekgerechten en fietsverhuur nog te versterken, en dit via het uitwerken van een uniek culinair fietsdagprogramma aan de bezoeker van Scherpenheuvel:

Hapje-Trapje’:

Met Hapje-Trapje willen we een dagvullend programma uitwerken met de klemtoon op lekker eten en zalig fietsen langs de mooiste plekjes in het Hageland+ gebied, met  De (h)eerlijkheid in Scherpenheuvel als uitvalsbasis.

Met een fietsenknooppuntennetwerk van 670km is het Hageland, en ook het Hageland+ gebied  tot in het kleinste plekje met de fiets te verkennen. Nog geen twee jaar nadat de eerste knooppuntbordjes in het Hageland verschenen wordt de regio volledig ontsloten voor de fietsrecreanten. 

Vertrekkend vanuit de gezellige drukte van de bedevaartplaats Scherpenheuvel willen we fietsrecreanten laten kennis maken en genieten van de rust en het natuurschoon van de talrijke kleine landelijke dorpjes in het Hageland+ gebied.

oppuntbordjes in het  verschenen, wordt de regio volledig ontsloten voor de fietsrecreanten.

Wat uitwerken van het aanbod betreft  zullen we onderzoeken of volgende invalshoeken en volgend aanbod realistisch, voldoende interessant, en financieel haalbaar is. Deelname een het dagvullend aanbod zou ongeveer het volgende betekenen:

  • Streekontbijt op de startplek, de (h)eerlijkheid
  • Keuze uit:
    Driegangenmenu tussen 12 en 14 uur in De Vlaspit of in één van de meewerkende partners-horecazaken langs de fietsroutes (zie verder)
    Of
    Uitgebreide streekpicknick  afgeleverd op de startplaats
  • Een vieruurtje van taart met koffie of ijs in de (h)eerlijkheid
  • Een keuze uit 7 verschillende uitgestippelde fietstochten van 20 à 35km. Fietskaart met aanduiding van deelnemende horecazaken, fietscafés, bezienswaardigheden onderweg 

Fietsen kunnen worden meegebracht of gehuurd in de (h)eerlijkheid

Voor meerdaags verblijf is er overnachtingsmogelijkheid in onthaalcentrum De Pelgrim, Isabellaplein 15a te Scherpenheuvel

Doelstellingen

Dit project wil bijdragen aan het versterken van het imago van Scherpenheuvel als uitvalsbasis voor het verkennen van de Hageland + regio.

Met Hapje-Trapje streven wij naar een kant-en-klaar aanbod voor de comfortzoekende toerist, en dit aan een betaalbare prijs, met het accent op het aanbieden van streekeigen producten.

Het project is uniek in Scherpenheuvel en vormt als dusdanig een meerwaarde in het toeristische aanbod. Tegelijk beogen we lokale samenwerking  met De Pelgrim wat ook voor hen een meerwaarde betekent met het oog op het aanbieden van hun verblijfsaccomodatie..  

Het is onze uitdrukkelijke bedoeling om andere horecazaken uit de regio in dit project te betrekken voor het aanbieden van streekgebonden menu’s aan de deelnemers om op die manier  ook het toerisme in de Hageland+ regio te bevorderen en de streek beter te leren kennen.

Uitvoering

vzw De Vlaspit

Contactpersoon

Monique De Dobbeleer
Basilieklaan 53
3270 Scherpenheuvel
013/784634