Stappend, een blijvende herinnering aan ons bruisend dorp

Categorieën

Thema

Landelijk erfgoed

Jaar

2011

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Balegem

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

29.000,00 euro

Promotor

Gemeentelijk feestcomité, werkgroep 'bruisend Balegem'

Duurtijd

30/01/2011 - 30/08/2012

Situering

Dorpsverfraaiing door een fotoroute die een blijvende herinnering moet worden aan het dorpsleven van vroeger en nu. Bruisend Balegem beoogt de realisatie van een wandelroute doorheen en rond ons dorp met op kenmerkende plaatsen infoborden met foto's en teksten uit het heden en het verleden.

Doelstellingen

  • Bewoners informeren over ons dorp vroeger en nu. Met de publikatie van ons hebben we gemerkt dat er een ruime interesse is, in het dorpsleven en verenigingsleven en in beelden uit de tijd van toen. Onze oplage (650 stuks! was eigenlijk te weinig.
  • Wandelaars wijzen op de schoonheid van gebouwen en landschapskenmerken. Hen helpen allerlei details op te merken en te plaatsen in tijd en ruimte.
  • Mensen van Balegem en daarbuiten laten genieten van de schoonheid en troeven van onze gemeente. 'De Balegemse haringeters' (onze aloude spotnaam),
  • Een blijvende herinnering bieden aan het erfgoed en leven van Balegem en zijn buurgemeentes.
  • Een extra jaarlijkse wandeltocht trachten in te voeren en mede daardoor gesprekken over en door Balegem. Wandetochen zijn in onze streek immers zeer populair. Almaar meer mensen van ver buiten onze streek komen wandelen. Wandeclubs hebben recordaantallen leden en almaar meer mensen zijn op zoeken naar uitgestippelde tochen om individueel te doen.

Gelukkige blikken van nostalgie bij de plaatselijke bevolking. In de maanden na onze boekpublicatie waren er enorm veel lovende woorden te horen en bijna een roep naar een tweede deel of/en een nieuwe druk.

Uitvoering

Gemeentelijk feestcomité, werkgroep 'bruisend Balegem'

Contactpersoon

Nico De Visscher
p.a. Berg 7a
9860 Balegem
09/362 97 44 of 0473/47 32 0