Steenbakkers aan de Bovenschelde

Categorieën

Thema

Landelijk erfgoed

Jaar

2012

Provincie

Oost-Vlaanderen

Locatie

Meetjesland-Leie-Schelde

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

69.219,01 euro

Promotor

VVV't Gaverland

Duurtijd

01/01/2012 - 12/09/2012

Situering

In het kader van de plattelandsontwikkeling wil de VVV't Gaverland i.s.m. het gemeentebestuur en de provincie, VLM en Europa een evocatieve site met als thema "Steenbakkers aan de Bovenschelde" te Semmerzake realiseren. Deze site van grensoverschrijdend belang moet een belangrijke recreatieve en toeristische troef zijn voor  de regio. De site moet wandelaars en fietsers aanspreken en hen op een educatieve manier het verhaal van deze bijzondere plattelandsinsdustrie vertellen. 

Doelstellingen

Heel wat oudsteenbakkers zullen straks overleden zijn en het lijkt ons vanuit erfgoed en educatief oogpunt noodzakelijk dat deze typische plattelandsindustrie d.m.v. een evocatie in leven wordt gehouden voor volgende generaties. 

Het project beperkt zich niet tot Semmerzake  of de gemeentelijke grenzen van Gavere. Op de site zal aangetoond worden dat deze plattelandsindustrie een typerende activiteit was voor onze regio, aan beide oevers van de Schelde.

Het realiseren van dit project is geen eindpunt en ook geen afzonderlijk initiatief. Het maakt deel uit van de toeristische ontplooiing van Gavere, de Schelde-regio en de regio vlaamse Ardennen. De site wordt opgenomen in de bestaande en toekomstige fiets- en wandelnetwerken. Ons doel is dat deze site uitgroeit tot een volwaardige educatieve streekbezoekersplaats voor alle leeftijden, wandelaars en fietsers.

Uitvoering

VVV't Gaverland

Contactpersoon

Alex Vertenten
Markt 1
9890 Gavere
093896097 of 0496085433