Vernieuwingswerken scoutslokalen Assent

Categorieën

Thema

Leefbaarheid

Jaar

2012

Provincie

Vlaams-Brabant

Locatie

Hageland

Assen

As 4

Projectgegevens

Projectkost

5.000,00 euro

Promotor

VZW ELA

Duurtijd

01/01/2012 - 31/12/2014

Situering

Grote project : bouw van een nieuw scoutslokaal met verblijfmogelijkheid voor groepen tot 40 personen.  De nieuwbouw wordt dus voorzien van een sanitair blok (WC’s en douches) en een ingerichte keuken met berging.

We voorzien voor de bekendmaking van dit project een brochure.  De eigen website zal ten gepaste tijde worden aangepast met een luik “verhuur”.  Ook het Centrum voor Jeugdtoerisme zal de verhuurmogelijkheid kenbaar maken.

Voor dit project is er binnen de VZW ELA een projectgroep, die de bouw en de subsidiëring ervan opvolgt.

In dit kader willen we een “Leader”-project indienen.  Aangezien er een beperkte bijdrage is in de bouw en ook de eigen middelen beperkt zijn, wensen we de electriciteitswerken te beschouwen als een apart project dat kadert in de afwerking van de nieuwbouw.  Het gaat dus enkel over de electriciteitswerken in het gebouw, die volledig door vrijwilligers zullen uitgevoerd worden.  Deze vrijwilligers beschikken over de nodige knowhow om deze werken uit te voeren volgens de plannen, opgesteld door onze architect.

We zijn ervan overtuigd dat het totaalproject, en dus ook het deelproject, een toegevoegde waarde zal zijn als verblijfplaats voor jeugdgroepen in het Hageland.  Deze verblijfplaats zal immers de blinde vlek van het Hageland opvullen (cfr. de bevindingen van het onderzoek naar jeugdverblijfinfrastructuur in Vlaams-Brabant van eind 2005, in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant).

Doelstellingen

In onze leefgemeenschap te Assent is er vandaag geen mogelijkheid tot huur van een verblijf. Op de as Diest –Tienen (incl. Scherpenheuvel-Zichem) vind je op de website van het Centrum voor Jeugdtoerisme slechts 3 verblijfplaatsen. (Ook het eindrapport naar jeugdverblijfinfrastructuur in Vlaams-Brabant bevestigt dat er een tekort is aan verblijfplaatsen in deze regio.) We willen dan ook graag een extra accommodatie aanbieden.  Hierdoor wordt aan andere jeugdgroepen de mogelijkheid geboden de streek te leren kennen, waardoor ook de plaatselijke economie er een positief effect van kan ervaren.

De accommodatie wordt zo gebouwd dat het toegankelijk is voor iedereen.

Bovendien zullen de andere verenigingen van ons eigen dorp mee kunnen profiteren.

Uitvoering

VZW ELA

Contactpersoon

Heidi De Ceunynck
Minnestraat 61
3460 Assent - Bekkevoort
0497/516 504